Sušenky cookies

…  domácí sušenky …
 
Bezlepkové sušenky, které se dají připravit snad na milión způsobů.
S trochou fantazie připravíte třeba pro návštěvu domácí dobrotu, která nejen krásně vypadá, ale i fantasticky chutná.
Ingredience
-          200g bezlepkové mouky
prodává se například rýžová nebo pohanková, pokud se bojíte pracovat s bezlepkovou moukou, je k dostání i samokypřící varianta
-          120g třtinového cukru
-          120g změklého másla
-          1ks vejce
-          1 kávová lžička kypřícího prášku  
Postup
Změklé máslo utřeme s třtinový cukrem a vejcem. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Teď si těsto můžeme rozdělit na dvě části, vzniknou nám tak sušenky světlé a tmavé.
Do světlých můžete přidat kousky čokolády, mandle nebo oříšky.
Do tmavých sušenek přidáme kakao a třeba strouhaný kokos. Vytvarujeme menší kuličky a trochu rozplácneme na pečící papír. Dozdobit můžete třeba čerstvým ovocem. Výborné jsou maliny a borůvky.
Sušenky trochu nabydou, tak jim dejte na plechu kolem sebe prostor.
Pak už jen pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 15-20 minut.