Jahodové muffiny s čokoládou

... jahody s čokoládou ...
 
Recept je bezlepková varianta, použít jdou ale i klasické suroviny.
Ingredience
 - 150g bezlepkové mouky
nejlepší je bezlepková mouka samokypřící, kdy při práci s ní nepoznáte rozdíl od klasické mouky
 - 50g třtinové cukru, dodá muffinům krásnou vůni a zlatavou barvu
 - 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
 - 40g másla
 - 100ml mléka
 - 80g kvalitní čokolády
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Máslo rozpustíme a necháme mírně vychladnout. V míse smícháme máslo, mléko a vejce.
V jiné míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva a sypkou směs postupně vmícháváme k ostatním ingrediencím.
Na plech vyskládáme silikonové formičky na muffiny a necháme jim kolem sebe dostatek místa.
Každou plníme těstem na dno, pak dopředu omyté, na kousky nakrájené a papírovou utěrkou osušené kousky jahod.
Poté opět těsto, jahody a na konec kousky čokolády. Celou formičku naplníme jen do tří čtvrtin, hezky nabydou.
Pečeme 20 - 25 minut v předehřáté troubě.